Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Το τέλειο φόρεμα ένα-σε-όλα (ή το τέλειο ρούχο εγκυμοσύνης)!

Ακόμα κι αν δεν έχεις ξαναράψει ποτέ τίποτα, ακόμα κι αν δεν έχεις δει ποτέ πατρόν στη ζωή σου, αξίζει τον κόπο να ρίξεις μια ματιά στην παρακάτω ιδέα (γιατί θέλει μόνο μία ραφή)!
Πρόκειται για ένα φόρεμα που φοριέται με τόσους διαφορετικούς τρόπους που δεν θα το πιστεύεις!
Θα μπορούσε να είναι ένα φόρεμα για όλες τις περιστάσεις (επίσημες ή καθημερινές), αλλά το θεωρώ και το τέλειο φόρεμα εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα κολακευτικό για κοιλίτσες που μεγαλώνουν!

Δείτε το παράδειγμα που έφτιαξα εγώ (οι φωτογραφίες είναι παλιές, μην παρεξηγείτε το "μοντέλο"!), σε ενδεικτικούς τρόπους να το φορέσει κανείς:
Στράπλες φόρεμα, φτιάχνεται με μία μόνο ραφή! Πώς να φτιάξεις ένα φόρεμα για όλες τις στιγμές! Με τον ένα ώμο έξω, εύκολο φόρεμα!Με μανίκια ή χωρίς, η επιλογή είναι δική σου! Ένα ρούχο, απ' το πρωί ως το βράδυ! Έξυπνη λύση για να αλλάζεις το στυλ σου! Εντυπωσιακό αλλά και πολύ ευκολοφόρετο, αυτό το φόρεμα! Τέλειο ρούχο εγκυμοσύνης! Με τους ώμος καλυμμένους ή ακάλυπτους, αυτό το φόρεμα είναι για όλες τις ώρες! Όμορφο στήσιμο στο λαιμό, ένα φόρεμα που μπορείς να φτιάξεις σε μισή ώρα! Όμορφη εμφάνιση με τον οικονομικότερο τρόπο! Οι παραλλαγές σ' αυτό το φόρεμα είναι θέμα της φαντασίας σου! Φτιάξ'το μόνος σου: φόρεμα με μία ραφή!

Το όλο "έργο" μου κόστισε 15 ευρώ (4 μ. ύφασμα ζέρσεϋ - συνθετικό, 4 ευρώ το μέτρο). Μου πήρε περίπου 30 λεπτά να το φτιάξω (2 λεπτά στη ραπτομηχανή, το υπόλοιπο ήταν το μέτρημα/κόψιμο).

Το βρήκα πάρα πολύ καλή ιδέα και πραγματικά (μα πραγματικά όμως) πολύ εύκολο! Δεν ξέρω αν σας αρέσει, εγώ πάντως το βρίσκω πολύ ευέλικτο και φανταστικό το ότι μπορείς να αλλάζεις "λουκ" και το κάνεις όπως σου ταιριάζει. (Και σκέφτομαι ότι θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και μακρύ - για πιο επίσημο).

Οδηγίες για να το φτιάξετε ("πώς γίνεται") θα βρείτε εδώ:
http://rowena.typepad.com/rostitchery/infinity-dress.html
(δεν έχω καμμία σχέση με την καλή κυρία που είχε την ευγενή καλοσύνη να δημοσιεύσει τις οδηγίες αλλά τη λάτρεψα γι' αυτό!).

Η ιδέα, απ' ό,τι είδα με λίψο ψάξιμο, κυκλοφορεί ευρέως σε διάφορες παραλλαγές.
Προσωπικά το θεωρώ ιδανικό για εγκύους πάντως!

Δείτε ακόμα:
Ένα παρόμοιο φόρεμα και τους τρόπους να το φορέσει κανείς.
Το ίδιο, σε υπέροχο σατέν ζέρσεϋ αλλά για τα $270 που κοστίζει, καλό είναι και το δικό μου, ε;
Οδηγίες με βίντεο με διάφορους τρόπους που φοριέται
Το ίδιο φόρεμα, στην εκδοχή του για μεγάλα μεγέθη από τη Monif C!
Τέλος, δείτε και αυτό το παρόμοιο φόρεμα, λίγο πιο "ροκ" και λίγο πιο πολύπλοκο, πάντως μου άρεσε πολύ, ειδικά το δέσιμο με το "τριαντάφυλλο" στο τέλος)!

Δεν είναι καταπληκτικό;
(Σημ.: Το ανακάλυψα πολύ πολύ καιρό πριν, το φόρεσα με πολλούς τρόπους, από διάφορα υφάσματα, ήταν άλλωστε πολύ οικονομική λύση!)

UPDATE: Οδηγίες στα ελληνικά για το πώς να φτιάξετε το φόρεμα, θα βρείτε και εδώ: http://pwsginetai.blogspot.com/2010/06/to-explained.html

14 σχόλια:

  1. πολυ καλο στελλα αλλα θα ηταν καλυτερο να το βαλεις στο σαιτ σου αναλυτικα οι δικες σου οδηγειες ειναι πιο κατανοητες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ok, έχεις δίκιο, άλλωστε θα ήταν καλό να είναι στα ελληνικά... Θα το βάλω στο πρόγραμμα! Thanks jo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βαλτο συντομα γιατι το καλοκαορι ηρθε και πριν γεννησεις βεβαια.........αν μπορεσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στελλα ειμαι φαν!!!Και αυτο το φορεμα μαζι με τη Μαιρη (τη saxpa ντε), θελαμε να το φτιαξουμε περσυ για τις βαφτισεις των γιων μας...Αλλα δεν...Παντως ειναι πολυ καλη ιδεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ωραια και απλη ιδεα! μια ερωτηση μονο, εχεις βαλει μια εξτρα φασα για το στηθος και απο κατω εχεις την ζωνη και τις λωριδες η μου φαινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι, λόγω του ότι στην εγκυμοσύνη το φόρεμα δεν στέκεται στη μέση αλλά πιο πάνω (ακριβώς κάτω απ' το στήθος, empire line), το να ρυθμίσω τις λωρίδες ώστε να καλύπτουν σωστά το σουτιέν μου φαινόταν (τότε) πιο δύσκολο και έφτιαξα απ' το ίδιο ύφασμα ένα στενό κύλινδρο (στην ουσία μια ραφή ακόμα, χιχι) που φόρεσα σαν μπουστάκι.
    Αργότερα βέβαια, φόρεσα συχνά αυτό το φόρεμα (ή παραλλαγές του) χωρίς μπουστάκι (και πάντα με σουτιέν) και δεν είχα κανένα πρόβλημα στις περισσότερες παραλλαγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Και μια ακομα ερωτηση, μου ερχονται μια μια. Την ζωνη με την φουστα τις εραψες με σταθερη η ελαστικη κλωστη? Θελω να πω, γινεται να μπει η ελαστικη ή ενα κομματι λαστιχο μεσα στην ζωνη, ωστε να προσαρμοζεται στην αλλαγη μεγεθους της κοιλιας (ή κιλων) οσο μεγαλωνει, διοτι η σταθερη ραφη/ζωνη μου φαινεται πως θα σφιγγει οσο περνανε οι μηνες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ραφή έγινε με σταθερή κλωστή (όχι λαστιχάκι), αλλά προκειμένου να ακολουθεί την ελαστικότητα του υφάσματος πρέπει είτε να διαθέτεις μηχανή που ράβει σε ελαστκά υφάσματα, είτε να κάνεις μια ζιγκ-ζαγκ ραφή με χρυσή βελόνα (ball point).
    Το ύφασμα της "ζώνης" είναι το ίδιο ελαστικό ζέρσεϋ του φορέματος, θα μπορούσε να θεωρηθεί "ελαστικό". Στις αρχικές οδηγίες, η ζώνη γίνεται διπλή, ακριβώς για να μπορείς αν θέλεις να βάλεις λάστιχο μέσα (προκειμένου αν θέλεις να σφίγγει). Εγώ το βρήκα εντελώς περιττό (και αν έχει κάποιο νόημα έχει μόνο για να σφίξει όχι για να "τεντώσει").
    Επίσης, επειδή η ζώνη, όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο, στέκεται πάνω απ' την κοιλιά, δεν έχει κανένα πρόβλημα, όσο κι αν προχωράει η εγκυμοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με καλυψες απολυτως! Και παλι, σε ευχαριστω παρα πολυ και για την ιδεα και τις απαντησεις σου! Να'σαι καλα!! :))
    p.s. your babywearing stuff are super!!! keep up the good work!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαι 11 χρονών και το λατρέβω το φόρεμα σού!!!Ξέρεις,και εγώ φτιάχνω φορέματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλεια! Αν φτιάχνεις φορέματα είσαι πολύ καλύτερη από μένα! Εγώ μόνο αυτό το φόρεμα ξέρω να φτιάχνω! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σου Στέλλα! Μόλις ανακάλυψα το blog σου τυχαία, ψάχνοντας για χειροποίητα φορέματα εγκυμοσύνης. Έφτιαξα ακριβώς το ίδιο φόρεμα με τις οδηγίες από το rostichery και είχα το ίδιο πρόβλημα με το στήθος--δεν μπορώ να προσαρμόσω τις τιράντες έτσι ώστε να καλύπτουν αρκετά (λόγω κοιλιάς!). Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πώς έκανες το μπουστάκι; Το έραψες πάνω στη φούστα ή το φοράς από μέσα και βάζεις τη φούστα από πάνω;

    Ευχαριστώ!

    Ρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο σου!Δεν έχω λόγια.Το φόρεμα αυτό το είχα δει,το ήθελα αλλά η τιμή του είναι φωτιά.Χάρη σε εσένα μπορώ να το φτιάξω.Μήπως έχεις δει κ μια ζακέτα χωρίς κλείσιμο,που το κάτω μέρος τελειώνει σε τιράντες κ φοριέται με διαφορετικούς τρόπους?Έχει δλδ ίδια λογική με το φόρεμά σου.Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.Θα παρακολουθώ τη σελίδα σου τώρα που τη βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. youtube.com/kimba/kimba - Videoslark.com
    youtube.com/kimba/kimba. Followed. Last download youtube videos updated on Mar 6, 2021. youtube.com/kimba.

    ΑπάντησηΔιαγραφή