Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Πώς ανοίγει ένα καινούριο βάζο!

Την παρακάτω "συμβουλή" μου την έμαθε ο φίλος μου ο trypokarydos. Τυχαίνει και την εφαρμόζω συχνά, γι' αυτό έβγαλα φωτογραφίες από το "πώς γίνεται"!

Πώς να ανοίξετε ένα καινούριο βάζο με βιδωτό καπάκι:
Συχνά τα καπάκια από τα καινούρια βάζα (μαγιονέζα, μαρμελάδα, τουρσί, κλπ.) είναι πολύ σφιχτά και ανοίγουν δύσκολα. Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτήρι (από αυτά με τη "δαγκάνα") σαν να θέλατε να ανοίξετε το καπάκι με το ανοιχτήρι, όπως θα ανοίγατε μια μπίρα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανασηκωθούν ελαφρά οι άκρες απ' το καπάκι (ενώ το κέντρο θα πιεστεί προς τα μέσα), το βάζο θα πάρει αέρα και μετά θα μπορείτε να το ξεβιδώσετε πανεύκολα!
Πώς να ξεβιδώσετε ένα καινούριο βάζο!
Πώς να ανοίξετε ένα καινούριο βάζο!

4 σχόλια:

  1. καλησπερα!πολυ ωραιες ολες οι ιδεες σου!με εχεις ξετρελανει!!!σε διαβαζω συχνα!να πω λιγο μονο οτι αυτος ο τροπος ανοιγματος "χαλαει" λιγο το καπακι οποτε αν θελησει καποια να χρησιμοποιησει το βαζο για κονσερβοποιηση(σαλτσα,κομποστα,μαρμελαδα ή ο,τι αλλο κανει) καλυτερα θα ειναι να αγορασει καινουριο καπακι να μη παει και στραφι ο κοπος της!τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα γλυκό του κουταλιού με ξεχέριασε. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα, άνοιξε πανεύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή