Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Πώς φτιάχνω diy θήκη-διανομέα για κάψουλες nespresso

Πώς φτιάξαμε εύκολα και οικονομικά μια κρεμαστή βάση-θήκη για κάψουλες nespresso

Λοιπόν, στο σπίτι μας πίνουμε καφέ από μηχανή Nespresso, με κάψουλες.
Κάποια στιγμή που προέκυψε το θέμα "πού βάζουμε τις κάψουλες", η πιο οικονομική και όμορφη λύση φάνηκε (τότε) να είναι η παρακάτω θήκη (dispenser, βάση, διανομέας) για κάψουλες, η οποία χωράει 6 δεκάδες κάψουλες.

Το θέμα μ’ αυτή τη θήκη είναι ότι παίρνει τις κάψουλες με τη συσκευασία τους, με το κουτί δηλαδή.
Έτσι, όταν κάποια στιγμή αποφασίσαμε να αγοράζουμε συμβατές κάψουλες Lavazza (γιατί μας αρέσει στη γεύση και είναι πιο φθηνές από τις Nespresso), δεν μπορούσαμε πια να χρησιμοποιούμε την ίδια θήκη. Οι κάψουλες του Lavazza έχουν άλλο κουτί, που φυσικά δεν ταιριάζει στο παραπάνω dispenser. Σκεφτήκαμε στην αρχή να ξαναγεμίζουμε τα κουτιά της Nespresso, αλλά αυτό, όπως φάνηκε δεν ήταν καθόλου πρακτικό.

Το να αγοράσουμε καινούρια βάση-dispenser δεν το συζητούσα. Εκτός απ’ το ότι μου φαίνονται όλα πανάκριβα, δεν έχουμε άλλο χώρο στον πάγκο της κουζίνας. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω κάτι μόνη μου. Επέλεξα να το βάλω απευθείας στον τοίχο κάτω απ’ τα ντουλάπια (σε μας είναι γρανίτης, θα μπορούσε να είναι πλακάκια). Έβαλα επίσης μια εκδοχή του κάτω απ’ το ντουλάπι (ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου). Δείτε στο παρακάτω βίντεο, οδηγίες για το πώς το φτιάξαμε (η μικρή μου κόρη ήταν η καλύτερη βοηθός!) και πώς είναι το αποτέλεσμα.



Προφανώς, κάποιος πιο προσεκτικός από μένα θα μπορούσε σίγουρα να το κάνει καλύτερα, να μετρήσει με χάρακα, να σημαδέψει και να πετύχει τέλεια συμμετρία. Εμείς το κάναμε βιαστικά (μας πήρε δέκα-δεκαπέντε λεπτά), αλλά εδώ και καιρό έχουμε αποφασίσει ότι για κάποια πράγματα δε χρειάζεται να ψάχνουμε το τέλειο, μας αρκεί το "αρκετά καλό". Τη δουλειά του την κάνει μια χαρά πάντως!
Θα μπορούσε να κολληθεί και πάνω στην πόρτα του ντουλαπιού. Θα μπορούσε επίσης (αν κάποιος το'χει με τα εργαλεία) να κολληθεί σε κάποια ξύλινη επιφάνεια την οποία θα βιδώναμε στον τοίχο.


Χρησιμοποιήσαμε εύκαμπτο κανάλι καλωδίων, το οποίο κόψαμε για να κρατήσουμε μόνο τη μία πλευρά. Βρήκαμε πολύ οικονομικό σε λευκό χρώμα, στο μαγαζί με τα ηλεκτρικά της γειτονιάς (δώσαμε € 2,30 γι' αυτό που χρειαστήκαμε για την κρεμαστή θήκη κάτω απ' το ντουλάπι). Βρήκαμε επίσης, στο Praktiker, το Cablefix, που βγαίνει σε ασημί χρώμα και ταιριάζει με την κουζίνα μας, αν και ακριβότερο.

Τελικά, πάντως, με ελάχιστο κόστος, καταφέρουμε να έχουμε εντελώς ελεύθερο τον πάγκο μας (για όλα τα υπόλοιπα που μιας πιάνουν τον χώρο!)
Diy βάση για κάψουλες nespresso
Λοιπόν, πώς σας φαίνεται;







1 σχόλιο: