Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Πώς να φτιάξω το πιο εύκολο φόρεμα (με οδηγίες για τη σούρα σφηκοφωλιά στο μπούστο)

Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, από τότε που ανακάλυψα τη σούρα "σφηκοφωλιά" και το ράψιμο με λαστιχάκι (ελαστική κλωστή), έχω ξετρελαθεί! Είναι τόσο εύκολο! Και μπορείς να κάνεις τόσα πολλά!

Το tutorial στο βίντεο που ακολουθεί είναι απλό, βήμα-βήμα και απευθύνεται σε ανθρώπους που (όπως εγώ) δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο ράψιμο ρούχων, που (όπως εγώ) δεν τα πάνε καλά με τα πατρόν και που (όπως εγώ) δεν έχουν χρόνο για δύσκολα projects! (Συγγνώμη από τους experts και τους πιο προχωρημένους, αν σας φανεί απλοϊκό. Το ήθελα έτσι, γι' αυτό άλλωστε και δεν το έκανα με τη γαζωτική μου μηχανή αλλά με τη μικρή ραπτομηχανούλα μου). Έχει θέμα: Πώς να φτιάξεις ένα φόρεμα με σούρα σφηκοφωλιά στο μπούστο σε μισή ώρα!


Στο βίντεο φτιάχνω ένα φορεματάκι για τη μικρή μου κόρη (που την ημέρα που της έραψα το φόρεμα έκλεινε τους 8 μήνες). Ωστόσο, με τις ίδιες ακριβώς οδηγίες μπορεί κανείς να φτιάξει φόρεμα σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη, μπορεί να φτιάξει ένα όμορφο καλοκαιρινό τοπ, να βάλει σταυρωτές ράντες, μπορεί να μη βάλει καθόλου ράντες (άλλωστε η σφηκοφωλιά είναι ιδανική για στράπλες μπλούζες ή φορέματα).

Ελπίζω το παραπάνω βιντεάκι (έχει και φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδικασία) να σας δώσει ιδέες!

24 σχόλια:

  1. στελλα για ακομη μια φορα με αφησες αφωνη!!!!θα το επιχειρησω λειαν συντομως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τις ιδέες σου!!!!!!!!!!!Είσαι φοβερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελω να το κανω!!! Τι υφασμα χρησιμοποιουμε? Βαμβακερο ε?

    Βεβαια η κορη σου ειναι υπεροχο μοντέλο και φοβερο μωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, το ύφασμα είναι βαμβακερό, σταθερό. Γίνεται και με ελαστικό. Σημασία έχει να είναι σχετικά λεπτό για να σουρώσει (αν είναι πολύ χοντρό δε σουρώνει καλά).
    Μερικά σημεία που με τη βοήθεια της i-mama είδα ότι χρειάζονται διευκρίνιση:
    - όταν τυλίγουμε την κλωστή στο μασούρι δεν την τεντώνουμε (ισως ελάχιστα).
    - η πάνω κλωστή είναι κανονική (όχι ελαστική)
    - όταν ράβουμε με ελαστική κλωστή, το μήκος της βελονιάς πρέπει να είναι το μεγαλύτερο (στη δική μου μηχανή είναι στο 4, ενώ ας πούμε το κανονικό μήκος για γαζί είναι γύρω στο 2, ή 2,5)
    - δεν χρειάζεται να αλλάξουμε καθόλου την ένταση της κλωστής
    - η σούρα θα έχει σαν αποτέλεσμα το ύφασμα να στενέψει περίπου στο μισό, γι' αυτό ξεκινάμε με το διπλάσιο απ' την περίμετρο του στήθους, ώστε μετά το σούρωμα να στέκεται καλά στο στήθος αλλά όχι να σφίγγει.
    Ελπίζω αυτά να βοηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Στέλλα! Άμα σου πώ ότι έχω το ίδιο ύφασμα θα με πιστέψεις;; (και δεν είχα σκεφτεί τι θα μπορούσε να γίνει..)Α-πί-θα-νη και η μικρή και το φουστανάκι της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα! Εχω δεί χιλιάδες τετοια tutorials, εχω αγοράσει ελαστική κλωστη και ακόμα δε λεω να το τολμήσω. Σιγουρα ειναι εύκολο; Εχω ενα θεματάκι με το ίσιο ράψιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην ανυσηχεις και εγω δν τολμαγα να το κανω αλλα τελικα το δοκιμασα και ειναι πολυ καλο !!!! θα το λατρεψεις !!!!!!! :)

      Διαγραφή
  7. Χαίρομαι πολύ που βρήκα το μπλογκάκι σου! Εύχομαι να βάλεις κι άλλες αναρτήσεις σχετικά με ράψιμο και μεταποιήσεις ρούχων για τα παιδάκια μας. Καλό μήνα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λάτρεψα το φόρεμα, αλλά πιο πολύ λάτρεψα το ... μοντέλο σου!!! ΚΟΥΚΛΑ η μπεμπέ και της πάει πολύ το κόκκινο :) να τη χαίρεσαι!

    Αν είναι να πάρω τέτοια χαμόγελα μετά την προσπάθεια, ε θα προσπαθήσω κι εγώ να φτιάξω για το δικό μου μοντελάκι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aχ, αυτό το χαμόγελο, μού 'κλεψε την καρδιά!
    Να σου ζήσουν τ' αστεράκια σου. Στέλλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πως γίνεται να ανακάλυψα τώρα το μπλογκ σου;;;χαίρομαι που σε βρήκα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα!!! Τι όμορφα πραγματούλια που φτιάχνεις!!! Και έτσι όπως τα παρουσιάζεις τα κάνεις να φαίνονται εύκολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ Όμορφη η κουκλίτσα σου,να την χαίρεσαι και πάρα πολύ καλό το tutorial! Όταν επιτέλους πάρω μια μηχανή που τόσο θέλω θα δοκιμάσω και εγώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχα καί τα φουστανάκια καί τα μοντελάκια! Να σου ζήσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. KAΛΑ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΦΟΒΕΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑΤΑΚΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπραβο σου μπραβο σου Μπραβο σου !!! να εισαι πάντα χρυσοχερα ! Τυχερη η κοράκλα σου , αντε το νυφικό της τωρα :)
    φιλιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πω πω, ακριβώς την ίδια αντίδραση είχαμε βλέπω για αυτή την τεχνική! Τέλειο το φορεματάκι της μικρής. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο στο blog μου, είναι σημαντικό να ανταλλάσσουμε εμπειρίες και να μαθαίνουμε η μία από την άλλη:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μπράβο σας, κούκλα η μικρή, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές έψαχνα καιρό να βρω πως ράβεται η σφηκοφωλιά, έχω ακούσει ότι χρειάζεται και βελόνα ειδική για ελαστική κλωστή ισχύει ?
    ευχαριστώ και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχέδιο του φορέματος. κατατοπιστικό το βιντεο σου με τις οδηγίες ,έφτιαξα χθές ένα στην ανιψιά μου για δοκιμή ,είχε επιτυχία και σήμερα αγόρασα ύφασμα για να φτιάξω για εμάς . να είσαι καλά και να χαίρεσαι το αξιολάτρευτο μοντέλο σου,δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να δούμε το φόρεμα !!!και πάλι σε ευχαριστούμε . Κατερίνα Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πολυ ευκολο ευχαριστουμε για το βιντεακι πολυ κατατοπιστικο εφτιαξα και για τις 2 ζουζουνες μου τωρα θα παρω υφασματα να τους κανω απο 2-3 ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καταπληκτικο το βιντεο αλλα το τέλος με το μοντελο να ποζαρει ειναι ολα τα λεπτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το εφτιαξα αλλα δε μου σουρωσε αρκετα γιατι μαλλον το γαζωσα με πολυ πυκνη ραφη.. Μπορω αραγε να το διορθωσω? Ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή