Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Πώς φτιάχνουμε αποκριάτικη στολή μάγου

Για τις φετινές Απόκριες, ο γιος μου ήταν απολύτως αποφασισμένος: "Θέλω να ντυθώ Μάγος!" (Σχόλιο από μέσα μου: Δε μου πολυαρέσουν αυτά τα μαγικά, αν και είμαι κι εγώ fan του Harry Potter!)
Με εξαίρεση κάτι εντελώς κακόγουστες ρόμπες από μαύρη φόδρα, δεν κατάφερα να βρω τίποτα ικανοποιητικό. Αποφάσισα ότι δε θα ήταν και πολύ δύσκολο να φτιάξω μόνη μου μια αποκριάτικη στολή μάγου.

Ο Βασίλης επέμενε ότι πρέπει "να γυαλίζει" (κι έτσι εγκατέλειψα το αρχικό μου σχέδιο για μη συνθετικά υφάσματα), αλλά αυτό βόλευε κιόλας, γιατί το ύφασμα (καλής ποιότητας κρεπ σατέν) το είχα ήδη.*


Στη διάρκεια της κατασκευής του κοστουμιού, τράβηξα φωτογραφίες, για να μοιραστώ μαζί σας το "πώς γίνεται". Αναλυτικά λοιπόν, οι οδηγίες για να φτιάξετε αποκριάτικη στολή Μάγου (με μανδύα ή κάπα και καπέλο) στο παρακάτω βίντεο:


Πώς σας φαίνεται; (Ο μικρός μου είναι κατευχαριστημένος, οπότε το ίδιο κι εγώ!)

(Σημείωση για όσους αποφασίσουν να το φτιάξουν: Μου άρεσε η ιδέα του "ρεβέρ" στα μανίκια, τα άφησα επίτηδες μακρύτερα απ' ό,τι θα έπρεπε, του έφταναν αρκετά κάτω απ' τον καρπό. Τα γύρισα και τα στερέωσα με ένα μικρό γαζί μόνο στο πάνω μέρος). Και δεν το έκανα επίτηδες, τα χρώματα μπορεί να είναι ίδια με του Χάρρυ Πόττερ, αλλά ήταν τυχαίο!

Άμπρα κατάμπρα! Να περάσετε καλά!

Διαβάστε επίσης (από το babywearing blog):
Στολές για μωρά που δεν περπατάνε:
Μαϊμουδάκι στην πλάτη της μαμάς
Πασχαλίτσα και μελισσούλα στην αγκαλιά της μαμάς

Και για μεγαλύτερα παιδιά:
Ποδιές και καπέλα για μικρούς μάγειρες

*Σημ.: Αν δεν είχα ήδη το ύφασμα, δε θα έλεγα πως είναι και πολύ φθηνό project. Ο μανδύας του μάγου φτάνει ως τον αστράγαλο, κάτι που για τη δική μας περίπτωση (ένας σχεδόν εξάχρονος με ύψος οχτάχρονου) σήμαινε περίπου 4 μ. ύφασμα συνολικά. Ανάλογα με την ποιότητα του υφάσματος, θα μπορούσε το κόστος να κυμαίνεται από 10 - 20 ευρώ.

Καταπληκτικό tutorial για το καπέλο (απ' όπου και "εμπνευστήκαμε"), εδώ.